Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Hjalmar Strömerskolan tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Lärcentrum får ny webb och grafisk profil

Under hösten har länets åtta Lärcentrum jobbat fram en gemensam hemsida och en ny logotyp som lanseras den 23 november. Syftet med detta utvecklingsarbete är att skapa en samlad och enhetlig kanal som gör det enkelt att hitta information och komma i kontakt med Lärcentrum i den kommun man är skriven i

Lärcentrum spelar en stor och viktig roll när det gäller kompetensförsörjning och utbildning i länet, inte minst i spåren av Covid-19. Söktrycket är högt och betydligt fler personer vill läsa upp sin gymnasiebehörighet, fortbilda eller skola om sig jämfört med förra hösten. Lärcentrum erbjuder studie- och yrkesvägledning, stöd och praktisk hjälp till de som av olika anledningar vill, eller behöver studera i vuxen ålder.


Möjligheten att studera via Lärcentrum i alla länets kommuner är en viktig faktor för att klara utmaningarna på arbetsmarknaden och samhällets omställning efter Covid-19. Hösten 2019 genomförde Region Jämtland Härjedalen en undersökning bland eleverna på de gymnasiala yrkesutbildningarna. Den visar att 84 procent, eller fyra av fem, får jobb i anslutning till sin utbildning.

För dig som har behov av utbildning i vuxen ålder

En övervägande del av de kommunala yrkesutbildningarna är direkt kopplade till yrken där det råder brist på personal. Det handlar bland annat om undersköterskor, elektriker, barnskötare och yrkesförare. Majoriteten av eleverna är också mycket nöjda med sin utbildning, och i snitt 72% av de som fått jobb efter studierna anser att utbildning har haft stor betydelse för deras anställning.


– Vi är glada att kunna presentera sådana siffror och det skapar en trygghet kring att satsningen på Lärcentrum är rätt för länets invånare. Lärcentrum är till för de som har behov av utbildning i vuxen ålder. Det kan vara de som vill byta yrke, skaffa behörighet för universitet/högskola, byta arbete på grund av arbetsskada eller de som är nyinflyttade till länet, säger Mattias Jaktlund, samordnare för Lärcentrum i Region JH.


Genom att Lärcentrum finns i alla länet kommuner och att allt mer undervisning sker via distans har Lärcentrum mottot: ”Bo där du är – bli vad du vill”

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: