Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Hjalmar Strömerskolan tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Publicerad: 22 januari 2021

Fortsatt distansundervisning till 5 februari

Folkhälsomyndigheten har kommit med nya rekommendationer för gymnasieskolan. Utifrån dem har vi beslutat att förlänga nuvarande distansundervisning till 5 februari. Från och med 8 februari sker en gradvis återgång till undervisning på plats i skolan.

Sedan i december har undervisningen på Hjalmar Strömerskolan skett på distans, med vissa undantag. I går beslutade Folkhälsomyndigheten att justera rekommendationen för gymnasieskolan. Justeringen innebär att undervisningen från och med 25 januari ska bedrivas som en kombination av fjärr- eller distansundervisning. Det lokala smittläget gör dock att den nya justeringen kan tillämpas lite olika i olika regioner.

 

Rekommendationen gäller fram till 1 april 2021.

Det här gäller på Hjalmar Strömerskolan

Nuvarande distansundervisning fortsätter till och med 5 februari. Från 8 februari sker gradvis återgång till närundervisning, det vill säga på plats i skolan. Vi återkommer med mer information om hur återgången ska ske.

Undantag från distansundervisningen

Distansundervisningen omfattar inte elever på IM-programmen. Undantag från Folkhälsomyndighetens rekommendation gäller även för

  • praktiska moment i undervisningen som inte kan skjutas upp
  • andra examinationer som inte går att genomföra på distans
  • APL, arbetsplatsförlagt lärande
  • elever som i övrigt är sårbara vid distansundervisning.

Skolverket har beslutat att ställa in de nationella proven under vårterminen.

 

Mer information

Skolans samlade information om pandemin finns på www.hjalmar.nu/corona

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 22 januari 2021