Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Hjalmar Strömerskolan tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Terminen ut blir det distansundervisning för eleverna på Hjalmar Strömerskolan.

Publicerad:

Distansundervisning på heltid från och med 7 december

Från och med måndag 7 december övergår Hjalmar Strömerskolan helt till distansundervisning, med vissa undantag. Detta efter rekommendation från Folkhälsomyndigheten. Syftet är att ytterligare minska trängseln i samhället och kollektivtrafiken.

Under höstterminen har studierna vid Hjalmar Strömerskolan i huvudsak skett på plats, efter en period av distansstudier under våren. Från och med måndag 7 december rekommenderar Folkhälsomyndigheten återigen att Sveriges gymnasieskolor övergår till distansundervisning fram till vårterminen startar 11 januari.

Viktigt att följa de allmänna råden

Distansundervisningen kommer att ske enligt ordinarie schema. Kontakta i första hand lärare eller mentor vid frågor. Tänk på att du även på fritiden ska begränsa dina fysiska kontakter och även i övrigt följa de allmänna råden. Föregå med gott exempel, tillsammans kan vi minska smittspridningen.

Mer information om vad som gäller vid distansundervisning

Undantag från distansundervisningen

Distansundervisningen omfattar inte elever på

  • IM-program, inklusive språkintroduktion
  • YH Vindkraftteknikerutbildning
  • vuxenutbildning.


Undantag från Folkhälsomyndighetens rekommendation gäller även för

  • praktiska moment i undervisningen som inte kan skjutas upp
  • andra examinationer som inte går att genomföra på distans
  • nationella prov
  • APL, arbetsplatsförlagt lärande
  • elever som i övrigt är sårbara vid distansundervisning.


– Vi är väl förberedda för detta och har skaffat oss en del rutin. Eleverna i årskurs ett har övat på distansundervisning under höstterminen och eleverna i tvåan och trean hade ju distansundervisning under stora delar av vårterminen. Jag bedömer att vi har goda förutsättningar för en smidig övergång som fungerar bra för både elever och lärare, säger rektor Heidi Sundelin.

Tryggare för kvarvarande elever

Med färre elever kvar i skolans lokaler finns ökade möjligheter att sprida ut dem som fortsatt kommer att vistas där, vilket bidrar till ökad trygghet och minskad risk för smittspridning.

Mer information

Skolans samlade information om pandemin finns på www.hjalmar.nu/corona

Till skolans information om corona

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: