Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Hjalmar Strömerskolan tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Coronavirus

Publicerad:

Har du förkylningssymtom – testa dig alltid för covid-19!

Välkommen tillbaka till en något annorlunda vardag! Nu när skolan startat igen och vi umgås mer än förut vill vi påminna dig om hur viktigt det är att du alltid testar dig för covid-19 – även om du bara känner milda förkylningssymtom. Det är avgörande för att minska risken för smittspridning i skolan. Provet är gratis och du bokar via 1177.se.

Höstterminen är igång och det finns en oro för att spridningen av covid-19 ska ta fart. Du kan på ett enkelt sätt bidra till att minska risken för smittspridning. Om alla som känner symtom provtar sig, kan vi snabbt upptäcka och dämpa smitta i vår skola.

– Genom att tidigt identifiera personer med covid-19 kan vi snabbt börja med smittspårning och begränsa spridningen så mycket som möjligt. Därför bör alla som känner förkylnings- eller influensaliknande symtom testa sig för att se om det är covid-19 eller inte, säger Annika Ersson, biträdande smittskyddsläkare i Region Jämtland Härjedalen.

Boka tid för provtagning – även vid milda symtom!

Regionen uppmanar både elever och personal som känner allra minsta symtom att boka tid i de provtagningsbussar som finns i länet. Provtagningen är gratis och du bokar tid genom att logga in på 1177.se. I undantagsfall kan du som absolut inte kan boka tid via webben istället kontakta din hälsocentral.

Mer information om provtagningen för covid-19länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer

För att skapa en så trygg skolmiljö som möjligt följer Hjalmar Strömerskolan Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Till skolans samlade information om corona

Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte

Affisch.

Du kan testa dig kostnadsfritt i någon av länets provtagningsbussar. Gör det vid minsta symtom på förkylning!

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: