Lyssna på sidan Lyssna

Bildspel från årets studentfirande på Hjalmar Strömerskolan.

Publicerad:

Ett annorlunda studentfirande 2020!

Torsdag 11 juni gick årets studenter ut från Hjalmar Strömerskolan. I år var det folktomt i rasthallen där vi vanligtvis brukar ha välkomstmingel för studenterna. Men bakom dörrarna till klassrummen var det full festlighet! Visst blev det utspring från skolan även i år men på ett lite annorlunda sätt. Grattis till alla studenter!

Det blev en minnesvärd student på skolan i år, trots pandemin. Alla var lika uppklädda som tidigare år och hade studentmössorna på. Däremot var det inget välkomstmingel i rasthallen som tidigare. För att minska risken för smittspridning var studenterna uppdelade i sina hemklassrum. Det innebar att några elever var på Näsviken, några klasser samlades på Torsgatan och Näsvägen och några klasser i huvudbyggnaden. Tillsammans fick de äta och fira den högtidliga dagen med smörgåstårta, jordgubbar, vindruvor och alhoholfritt bubbel.

Studenttal på storbildsskärm

Efter den festliga frukosten väntade en avslutningsceremoni som sändes via länk, eleverna kunde se sändningen på storbild från sina respektive platser. Det blev också allsång och stipendieutdelning. Hela avslutningsceremonin finns att se på vår Facebooksida till och med måndag 15 juni.

Inga stora folksamlingar

För att undvika större folksamlingar hade skolan kommit överens om att bara bjuda in två anhöriga till varje student där de släpptes ut. Det blev därför inget folkhav men alla anhöriga såg bra och kunde ta emot och fira sina glada studenter på ett tryggt sätt.

Stort grattis och trevlig sommar!

Stipendiater och motiveringar 2020

Byggindustrins Yrkesnämnd Jämtlands stipendium för BA-programmet

Stipendiat: Isac Sjöström, BA3

Motivering: Eleven har visat stor kunskap och yrkesstolthet och har även tagit ansvar för sina studier och på ett föredömligt sätt visat prov på yrkeskunskap.


Ekorrits stipendium för Ekonomiprogrammet

Stipendiater: Alexander Berglund, EK3

Motivering: Stipendiaten har genom ett målinriktat skolarbete uppnått mycket goda studieresultat och är även väl förberedd för såväl högre studier som anställning. Hen har bland annat framgångsrikt genomfört arbetet med att starta, driva och avveckla ett UF-företag.


Jämtlands Tidnings stipendium för mediala prestationer (SA-programmet)

Stipendiat:Jennifer Espvall, SA3

Motivering: Jennifer Espvall får Jämtlands Tidnings pris för sitt gymnasiearbete Prestationsångest bland gymnasieelever. Det är ett aktuellt ämne där hon på ett rationellt sätt undersökt hur prestationsångest påverkar unga och på ett journalistiskt vetenskapligt sätt har hon även belyst hur könsskillnader spelar in.


Köpmannaföreningens stipendium för HA-programmet

Stipendiat: Ebba Berggren, HA3
Motivering: Ebba är väldigt engagerad, social och målmedveten och har stor

kunskap om handelsyrket och dess uppdrag. Hon har bra initiativförmåga, ser vad som behöver göras. Ebba har god uppfattning om lagar och regler, om

vad som är rätt och orätt, accepterar normala restriktioner på en arbetsplats.


Stiftelsen Signe och Erik Holmgrens minnesfond

Stipendiat: Karimeh Ahmadi , HA3
Motivering: Karimeh har under sin tid på Hjalmar Strömerskolan visat en imponerande stor vilja och kämparglöd för att slutföra sina studier med mycket bra resultat. Hon har gjort en enorm skol-och språkutvecklingsresa, hon har arbetat och kämpat, blivit förälder, återvänt till sina studier och tar nu studenten.


Stiftelsen Karin Rings fond – Strömsunds kommuns stipendium för högre studier

Stipendiat: Alida Berglin EK3 och Alexander Berglund EK3
Motivering:
Alida har under sina tre år på Hjalmar Strömerskolan varit mycket engagerad inom olika områden. Hon har varit Juniorambassadör för EU, aktiv vid olika besöksdagar och den certifieringsprocess som genomförs för diplomering för ekonomiprogrammet. I årskurs två drev hon dessutom ett framgångsrikt UF-företag som resulterade i stora framgångar på den regionala mässan samt en plats i SM för Ung Företagsamhet I Stockholm. Alida har nu blivit antagen vid Santa Barbara City College i Kalifornien där hon ska läsa mot en Associates Degree i Business Management.


Alexander har under sina tre år på ekonomiprogrammet arbetat mycket målinriktat och visat god förmåga inom allt som rör företagande. I årskurs två drev han dessutom ett framgångsrikt UF-företag som resulterade i ett första pris på den regionala mässan samt en plats i SM för Ung Företagsamhet i Stockholm. Kommande läsår kommer han att påbörja studier vid Mittuniversitetet inom Programvaruteknik och hans framtida mål är att starta ett IT-företag.


Sveriges åkeriföretags stipendium för FT-programmet inriktning transport

Stipendiat: Albin Holmkvist, FT3TRA

Motivering: Albin Holmkvist får stipendiet för sin energi och stora intresse för utbildningen. Albin har fått ett mycket gott renommé från sina APL platser . Han är självständig och är en problemlösare. Han har mycket god fallenhet för yrket och kan efter sin utbildning välja mellan ett flertal jobb.


Reaxcers och Westans framtidsfond för FT-programmet inriktning transport

Stipendiat: Lovisa Mårtensson, FT3TRA
Motivering: Stipendiet tilldelas Lovisa Mårtensson som med sitt ansvarstagande och sin positiva inställning har kämpat mycket bra i både med- och motvind. Lovisa har varit en källa till glädje för både lärare och kamrater.


Teknikstipendiet

(från engcon, Ågrens mekaniska, SCF Betongelement, Svetz Legosvets i Strömsund).

Stipendiat: Muhammed Idrisson, TE3

Motivering: Eleven uppfyller alla kriterier för detta stipendium till fullo

Eleven har visat prov på stort engagemang och har en stark egen initiativförmåga

Eleven har visat stor kreativitet i sina uppgifter och har en välutvecklad förmåga att lära sig nya saker men även att lösa problem med stor uppfinnesrikedom. Eleven har i sina individuella arbeten visat prov på ingenjörsmässigt arbetssätt och hög arbetsmoral.


Vård- och socialförvaltningen i Strömsunds stipendium för VO-programmet

Stipendiat: Moa Olausson, VO3

Motivering: Moa har med berömvärd flit tagit ansvar för sina studier och uppnått goda kunskaper både teoretiskt och praktiskt. Hon har utvecklat god empatisk förmåga och lyckats väl på sina APL-placeringar

Hon samverkar med kamrater, lärare och blivande kollegor på ett föredömligt sätt och är en mycket god representant för vård och omsorgsyrket.


Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: