Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Hjalmar Strömerskolan tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Publicerad:

Elever uppmärksammar Europadagen

Årets Europadag den 9 maj kommer att uppmärksammas med en heldag av digitala aktiviteter på temat europeisk solidaritet.

Som tidigare år brukar skolan uppmärksamma Europadagen men de planerade debatterna och besöket av Europaparlamentariker uteblir på grund av Covid-19 och istället anordnas aktiviteter digitalt som vi ansluter oss till via Europaparlamentets Facebooksida den 8 maj mellan klockan 12.00-13.45.

Elever träffar EU-ministern

Hur ser europeisk solidaritet ut i coronatider? Elever från Europaparlamentets Ambassadörsskolor kommer att ställa frågor till EU-minister Hans Dahlgren.

70 år av solidaritet

Den 9 maj föreslog Frankrikes dåvarande utrikesminister Robert Schuman en ny form av politiskt samarbete, som blev startskottet för europeisk gemenskap. Ett enat Europa ”kommer att bygga på konkreta resultat, varigenom man först skapar en verklig solidaritet.” För dig som är historieintresserad bjuder Europeana Collections på en digital utställning, 70 år efter Schumandeklarationen.

Besök utställningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Delta i den digitala konferensen den 8 maj kl. 12.00-13.45

Europaparlamentets Facebooksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: