Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Hjalmar Strömerskolan tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Hjalmar Strömerskolans studentfirande sker i år på ett lite annorlunda sätt.

Publicerad:

Information om studentfirande och skolavslutning vid Hjalmar Strömerskolan

Hjalmar Strömerskolans studentfirande sker i år på ett lite annorlunda sätt. Istället för att ställa in, ställer skolan om och studenterna kommer att kunna fira sin studentdag den 11 juni. Skolavslutningen för eleverna i årskurs ett och två genomförs inte i juni, eleverna välkomnas istället med extra festligheter i samband med höstens skolstart.

För avgångseleverna på Hjalmar Strömerskolan ser årets studentfirande annorlunda ut för att minska och fördröja risken för smittspridning. Istället för att ställa in helt, har skolan valt att anpassa firandet i samband med skolavslutningen.

Annorlunda skolavslutning

  • För årets studenter sker den traditionsenliga mösspåtagningen 19 maj i mindre grupper på skolan.
  • Skolavslutningen för årskurs ett och två genomförs inte i juni, skolan arrangerar istället festligheter vid skolstarten i augusti.
  • Studentdagen, 11 juni, genomförs men i mindre grupper.


Detta för att följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd om social distans och undvika folksamlingar med fler än 50 personer.

”Vi måste hjälpas åt”

– Vi vill hitta ett alternativt sätt att fira studenten utifrån riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten. Ingen av oss ville att det skulle bli så här och vi förstår att många känner sig ledsna över att en efterlängtad skolavslutning inte blir som man hade tänkt sig. Men vi tror också att det finns en förståelse för att vi alla måste hjälpas åt i denna allvarliga situation, säger rektorn Heidi Sundelin.


Mer information om mösspåtagning och studentdag kommer inom kort.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: