Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Hjalmar Strömerskolan tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Publicerad: 17 mars 2020

Information om distansundervisning

Från och med onsdag 18 mars sker Hjalmar Strömerskolans gymnasieutbildningar, vuxenutbildningen och vindkraftsteknikerutbildningen inom Yrkeshögskolan på distans. Detta efter rekommendation från Folkhälsomyndigheten. Åtgärden syftar till att dämpa spridningstakten av covid-19.

Folkhälsomyndigheten rekommenderade den 17 mars Sveriges gymnasieskolor, kommunala vuxenutbildningar och yrkeshögskolor att gå över till fjärr- och distansundervisning. Det innebär att eleverna inte ska vara i skolan utan studera hemma från och med onsdag 18 mars. 

Övergången sker etappvis

Vi håller nu på att förbereda skolan och eleverna på distansundervisning. Övergången sker etappvis. Eleverna kommer att ha kontakt med sina lärare via digitala verktyg.


Arbetsplatsförlagt lärande (APL) och Lärande i arbete (LIA) fortsätter tills vidare som planerat under förutsättning att arbetsplatserna inte ger andra instruktioner.

Vad gör kommunen?

Strömsunds kommun följer tillsammans med andra kommuner, Länsstyrelsen Jämtlands län och Region Jämtland Härjedalen händelseutvecklingen och deltar kontinuerligt i möten för samordning och förbereder verksamheterna att ta höjd för att läget snabbt kan förändras.


Vi uppdaterar löpande den externa informationen på www.stromsund.se/coronalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Har du några frågor är du välkommen att kontakta skolans rektor Heidi Sundelin.
heidi.sundelin@stromsund.se
0670-161 81


Kontaktperson för IT-stöd:
Tomas Jangenmalm
tomas.jangenmalm@stromsund.se
070-302 84 89


Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 17 augusti 2020