Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Hjalmar Strömerskolan tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Avslutade projekt för skolpersonal

Här finns information om numera avslutade projekt på Hjalmar Strömerskolan som personalen deltagit i under de senaste två åren.

Going Global – för kvalitetsförbättring!

Programmet gav skolan möjlighet att arbeta med uppsatta strategiska mål och utvecklingsplaner på ett internationellt plan. Genom att ge lärare, skolledare och annan personal, som till exempel studievägledare och kurator, möjlighet att kompetensutveckla sig och utbyta erfarenheter med kollegor i andra länder bidrar det till att stärka individers färdigheter och kvalifikationer. Syftet var att de aktiviteter som var möjliga att genomföra skulle bidra till att höja kompetens och kvalitet i utbildningen. Primära målsättningar var att förebygga tidiga skolavhopp, stärka elevers kunskaper och färdigheter, samt stärka kvaliteten i undervisningen.

Jobbskuggning och kurser

I projektet fick tio personer (lärare, skolledare, kvalitetsutvecklare) jobbskugga kollegor på South Cheshire College i Storbritannien. Fyra lärare fick gå kursen Eduglocal –Think Global-Act Local-Learn Glo-cal! och fyra lärare fick gå kursen ”Diversity and intercultural learning in the classroom”.

 

Projekttid: 1 september 2017 till 31 augusti 2019

Projektansvarig: Marina Wahlström
Finansiering: Erasmus+ mobilitet skola

Eramus+

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: