Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Hjalmar Strömerskolan tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Bildspel från årets studentfirande på Hjalmar Strömerskolan.

Publicerad:

Grattis alla studenter 2019!

Torsdag 13 juni gick årets studenter ut från Hjalmar Strömerskolan. Det var en festlig dag som började med champagnefrukost på skolan, sedan avslutningsceremoni i Ströms kyrka, smörgåstårta i matsalen och till sist – det efterlängtade utspringet till släkt och vänner!

Jordgubbar, vindruvor, alhoholfritt bubbel, tända ljus och ballonger väntade på studenterna när de kom till allra sista skoldagen på Hjalmar Strömerskolan torsdagen 13 juni. Alla uppklädda, vackra i håret och med studentmössorna på – äntligen dags för den stora dagen!


– Shit, vi tar studenten! Det är svårt att ta in, det är verkligen en häftig och pirrig känsla. Det känns skönt att sluta skolan, samtidigt är det tråkigt att lämna klassen för vi har haft en fin sammanhållning, säger Maria Johansson Quan som nu hoppas läsa vidare till antingen diplomat eller idrottslärare.

”Intressanta år”

Hon sitter i cafeterian tillsammans med övriga på det samhällsvetenskapliga programmet. Skratten hörs tydligt och det ligger förväntan i luften.


– Det har varit intressanta och händelserika år, att driva UF-företag var en av höjdpunkterna. Nu har jag sökt lite olika kurser, bland annat inom företagande, säger klasskompisen Kajsa Karlsson.

Smörgåstårta i matsalen

Efter den festliga frukosten väntade en stämningsfull avslutningsceremoni med musikframträdanden och stipendieutdelning i Ströms kyrka. Bland annat gjorde lärare och personal, under namnet HjalmarZ Solstollar, ett bejublat framträdande. Efter besöket i kyrkan samlades alla elever och personal i matsalen för att äta en sista lunch tillsammans före det efterlängtade utspringet på skolgården.


– Det är fantastiskt att få följa eleverna under åren här på skolan. Att få vara en del av deras resa, och se framstegen och hur långt de har kommit. Det här är en rolig dag, samtidigt är det också sorgligt. Vi har upplevt så mycket tillsammans, säger läraren Anna Backman Wikström.

Bilder från stipendieutdelningen

Alla foton på stipendiaterna är tagna av Anders Andrée.

Stipendiater och motiveringar 2019

Byggindustrins Yrkesnämnd Jämtlands stipendium för BA-programmet

Stipendiat: Liam Nilsson, BA3

Motivering: Eleven har genom sina år på Hjalmar Strömerskolans bygg- och anläggningsprogram visat på stor kunskap och yrkesstolthet. Eleven har tagit ansvar för sina studier och på ett föredömligt sätt visat prov på yrkeskunskap. Eleven har varit en god medarbetare för såväl lärare och arbetskamrater. Bygg- och anläggningsprogrammets stipendium tilldelas härmed Liam Nilsson.

Hertigen av Jämtlands stipendium

Stipendiater: Maja Eriksson SA3, Alva Stener Karlsson EK3, Eli Adelhult TE3, Manon Tolsma NA3.

Stiftelsens syfte är att uppmuntra ungdomar i Jämtlands län till vidare studier vid universitet och högskolor.

För att kunna ansöka om stipendium ska den sökande:

  • vara mantalsskriven i länet
  • studera på teoretiskt gymnasieprogram som ger behörighet att söka högskola/universitet
  • gå sista läsåret på detta gymnasieprogram
  • vara sökande till högskola/universitet.

APL-företagarnas stipendium FT-programmet inriktning Transport

Stipendiat: Simon Nilsson FT3Tra

Motivering: En duktig och lyhörd elev som tar till sig instruktioner. En elev som jobbat hårt och har ett driv till att vilja lära sig. Med den viljan öppnas möjligheter att komma långt i den här branschen. Är positiv och målmedveten och gärna tar sig an en utmaning. Är trevlig och hjälpsam och sist men inte minst, en god kamrat.

Vård- och socialförvaltningen i Strömsunds stipendium för VO-programmet

Stipendiat:Nathalie Johansson, VO3L

Motivering: Nathalie har med berömvärd flit tagit stort ansvar för sina studier och uppnått mycket goda kunskaper både teoretiskt och praktiskt. Hon har med sin goda empatisk förmåga och sin personlighet gjort starkt intryck på alla som mött henne och hon har alltid lyckats väl på sina APL-placeringar. Hon är en synnerligen god representant för vård och omsorgsyrket.

Teknikstipendiet

(från engcon, Ågrens mekaniska, SCF Betongelement, Svetz Legosvets i Strömsund).

Stipendiat: Eli Adelhult TE3
Utdelare: Stig Engström, engcon

Motivering: Stipendiaten är en studiemotiverad, ambitiös, mycket allmänbildad och naturvetenskapsintresserad elev som är exceptionellt duktig på att uttrycka sig i både tal och skrift. Eleven har visat prov på mycket tekniskt kunnande med förmåga och viljan att utveckla den genom att söka svar då hans nyfikenhet har väckts.

Eleven har visat stor social kompetens i både att dela med sig av sina kunskaper, att hjälpa till och lyssna på andras idéer och fungera som bollplank. Han har tagit chanserna att resa ut på diverse projekt och har då varit en mycket god ambassadör för Hjalmar Strömerskolan och han har även varit med ute på skolturné för att göra god reklam för skolan.

Barn-, kultur- och utbildningsnämndens stipendium för BF-programmet

Stipendiat: Emilia Westerlund BF3

Motivering: Eleven har tagit ett stort ansvar för sitt eget lärande samt för sina arbetsuppgifter och projekt såväl på skolan som i sitt arbetsplatsförlagda lärande. Hon visar ett gott kamratskap och goda ledaregenskaper genom att vara engagerad, arbeta inkluderande och se helheter. Hon visar även en god pedagogisk förståelse inför sitt kommande yrkesliv genom att bjuda in och leda andra samt ha ett positivt bemötande mot såväl barn som vuxna.

Reaxcers och Westans framtidsfond för FT-programmet inriktning Transport

Stipendiat: Dennis Gurarslan FT3Tra
Utdelare: Bo Ottosson, Reaxer
Motivering: Eleven är en hårt jobbande kille ända in i kaklet, på gränsen till perfektionist men med en teamkänsla och ödmjukhet som imponerar. Han kommer att gå långt inom yrket.

Årets UF-företag på Hjalmar Strömerskolan

Vinnare: Alida Berglin och Kajsa Karlsson, Ski-in UF

Strömsunds utvecklingsbolag AB, Suabs CV-tävling åk 3

Vinnare: 1: Mattias Jonsson TE3, 2: Maja Eriksson SA3, 3: Alva Stener Karlsson EK3

Strömsunds kommuns stipendium för högre studier

Stipendiater: Eli Adelhult TE3, Maja Eriksson SA3

Motivering Eli: Eleven har under sin gymnasietid haft goda möjligheter att engagera sig i den akademiska världen vilket har inspirerat till högre studier. Eleven har sökt två olika civilingenjörsprogram och är även inriktad på att eventuellt doktorera eller komplettera till gymnasielärarbehörighet. Vi hoppas att stipendiet kommer att ge ett litet startbidrag till studierna och vi önskar ett stort grattis till de fina studieresultaten och lycka till med studierna framöver!

Motivering Maja: Eleven är en person som är strukturerad, engagerad och arbetsvillig och som alltid gör sitt yttersta. Hon har under sin gymnasietid arbetat hårt för att nå sitt mål som är fortsatta studier på Fysioterapiprogrammet. Vi önskar henne lycka till och vill också tacka henne för hennes engagemang i skolans gemensamma frågor i Skol-IF!

Fjällveterinären Anna Waldensten-Pamuks stipendium för NA-programmet

Stipendiat: Manon Tolsma, NA3

Motivering: Eleven har under sina tre år på det naturvetenskapliga programmet utvecklats oerhört mycket och tar studenten med höga betyg. Hon har tillgodogjort sig ämnesstudierna på ett ypperligt sätt trots att hon började lära sig svenska endast två år innan hon började gymnasiet. Eleven är intresserad och aktiv och driver lektionerna framåt med frågor och reflektioner. Förutom bedrifterna med studierna är hon som person varm, generös, artig och närvarande. Hon är dessutom en mycket uppskattat klass- och skolkamrat som alltid har ett vänligt ord att säga och den som ställer upp för andra och kämpar för goda värden.

Fordonsbranschen i Strömsunds kommuns stipendium för FT-programmet inriktning Personbilar

Stipendiat: Nina Englund FT3 pers

Motivering: Eleven har under sin utbildning visat stort engagemang vilket visat sig i en hög kunskapsnivå och bra resultat.

Ekorrits stipendium för Ekonomiprogrammet – Diplomerad gymnasieekonom

Stipendiat: Alva Stener Karlsson, EK3

Motivering: Stipendiaten har genom ett mycket målinriktat skolarbete uppnått mycket goda studieresultat och hon är väl förberedd för såväl vidare studier som anställning. Hon har tillsammans med tre andra elever framgångsrikt lett och genomfört arbetet med att starta, driva och avveckla ett UF-företag. I företaget har hon varit ekonomiansvarig. Stipendiaten har fått goda vitsord från Ekorrit och engcon, de två företag där hon gjort sin APL (praktik). Hon har visat på god initiativförmåga, problemlösningsförmåga, ansvarstagande, organisationsförmåga samt företagsamhet i allt som hon deltagit i under sin utbildning, både på skolan och i kontakter med olika företag och organisationer.

Jämtlands Tidnings stipendium för mediala prestationer (SA-programmet)

Stipendiat: Julia Kristofersson SA3

Utdelare: Inger Etzler , Jämtlands tidning

Motivering: Julia har med vetenskapliga metoder på ett grundligt sätt gått in för att på lokala skolor undersöka omfattningen av ett av de viktigaste ungdomsproblemen i vår tid. Materialet har utifrån en vetenskaplig grund sammanställts på ett journalistiskt sätt vilket gjort det både lättläst och överskådligt. Med sin studie har hon ökat kunskapen om psykisk problematik bland unga i kommunen.

Studieförbundet Vuxenskolans Kulturstipendium för Hjalmar Strömerskolan

Stipendiat: Maria Johansson Quan, SA3
Utdelare: Veronika Borg, Vuxenskolan

Motivering: Maria Johansson Quan är en sann solstråle med hjärtat på rätt ställe och en verklig ambassadör för alla människors lika värde. Maria har tagit ett stort ansvar för samhällsutvecklingen genom ett lokalt engagemang i globala frågor, inte minst genom sitt gymnasiearbete som handlar om hur människor som går igenom en asylprocess egentligen mår.

Köpmannaföreningens stipendium för HA-programmet

Stipendiat: Nazanin Hashemi HA3L
Utdelare: Annica Nyholm, Köpmannaföreningen
Motivering: Eleven har utvecklat sin förmåga att planera och arbeta mål- och serviceinriktat, speciellt säljande varuexponeringar, marknadsföring och ekonomiska beräkningar.

Svenska Åkeriföretagarnas stipendium för FT-programmet inriktning Transport

Stipendiat: Anton Eriksson FT3tra

Motivering: En hjälpsam, lyhörd, duktig elev som inte ser några problem, bara lösningar.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: