Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Hjalmar Strömerskolan tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Elevhem

I Strömsund finns ett elevhem, Sörgård, med ett 40-tal rum för uthyrning där du kan bo fem eller sju dagar i veckan.

Boende med mat

Elevhemsavgifter för studerande vid Vindkraftsteknikerutbildningen under läsåret 2019/2020:


Kostnad per vecka 5-dagarsboende 1 100 kr

Kostnad per vecka 7-dagarsboende 1 300 kr


För studerande som vill behålla sitt rum under en praktikperiod debiteras 400 kr/vecka för rummet.


I avgiften ingår boende, tillgång till gemensamma utrymmen, frukost, middag och kvällsfika.


Lunchmål ingår inte i beloppen.

Boende utan mat

För studerande som endast hyr rum och tillgång till gemensamma utrymmen, dvs ombesörjer all mathållning själv, är kostnaden under läsåret 2019/2020:


Kostnad per vecka 5-dagarsboende 600 kr

Kostnad per vecka 7-dagarsboende 800 kr

Betalning

Inackorderingsavgiften ska betalas månadsvis i förskott. Betalning sker till Strömsunds kommun, genom att fakturor skickas hem till betalningsansvarig.

Hyresvillkor

Inackorderingen omfattar hela läsåret men upphör om den studerande avbryter sina studier och slutar vid skolan. Uppsägning av inackordering kan ske under löpande läsår med iakttagande av fyra veckors uppsägningstid.

Ordningsbestämmelser

För ordningen och den gemensamma trevnaden på elevhemmet har särskilda ordningsbestämmelser antagits, vilka bl.a. syftar till att skapa studiero. Ett villkor för inackorderingen vid elevhemmet är att den boende följer dessa bestämmelser.

Information om elevhemmet

Ta kontakt med elevhemspersonalen vid ankomst och informera om att du är studerande vid YH Vindkraftteknikerutbildning.

Tillträde till elevhemmet

De studerande vid Vindkraftsteknikerutbildningen har tillträde till elevhemmet från kl 12.00 den 24 augusti 2019. Elevhemmet är stängt under sommar- och juluppehåll.

Uppsägning

Hyresgäst som missköter sina åligganden, bryter mot gällande regler eller ej betalar elevhemsavgift kan sägas upp och avvisas från elevhemmet. Kommunstyrelsen har möjlighet att avvisa hyresgästen från elevhemmet om inte elevhemspersonalens tillrättavisningar leder till ändring.


Hyresgäst som har hyresskuld tidigare läsår vägras intagning på nytt innan skulden reglerats. Inkassoärenden överlämnas till Kronofogden. Hyresgäst kan även sägas upp och avvisas från elevhemmet under läsåret på grund av hyresskuld.


Borttappad nyckel måste ersättas med 1 000 kronor.

Inackorderingens omfattning

De studerande ska ta med egen bäddutrustning och sänglinne (kudde och täcke/filt, påslakan, lakan, örngott och badhanddukar), gärna ett ”Första förbands-kit”, febertermometer samt eget strykjärn. Hyresgästerna ansvarar för sina egna saker samt för ordningen i tvättstugor, korridorer och pentry. Det finns möjlighet att låna gardiner.


Kommunen har ingen försäkring som täcker stölder i enskilda elevrum och de boende uppmanas därför att se över bestämmelserna i sina hemförsäkringar vad gäller ”bortaskyddet”. Vi vill även uppmana hyresgästerna att hålla dörrarna låsta.

Kontakta oss

Elevhem Sörgård

Parkgatan 11
833 35 STRÖMSUND

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 28 juni 2019