Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Hjalmar Strömerskolan tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Ansökan till vindkraftteknikerutbildning

Här hittar du information om behörighetskrav och ansökan till vindkraftteknikerutbildningen.

Behörighet

Från och med i år har vi inte längre krav på den särskilda behörigheten kring praktisk ellära. För att söka till YH Vindkraftteknikerutbildningen behöver du ha gymnasieexamen eller motsvarande. B-körkort ska bifogas i ansökan, och ett godkänt intyg gällande hälsoundersökning enligt arbetsmiljöverkets riktlinjer för Mast- och stolparbete (AFS: 2000:6). Detta för att du ska få utföra LIA (praktik) under utbildningstiden och höghöjdsutbildning enligt Global Wind Organisations riktlinjer.


Du kan boka tid för hälsokontroll enligt mast- och stolparbete (AFS:2000:6) hos din närmaste företagshälsovård eller privatsjukvård. Undersökningen innehåller en hälsoundersökning samt ett arbets EKG. Kontakta oss för mer information.


Utbildningen är en yrkeshögskoleutbildning villket innebär en stor del LIA (Lärande i arbete) och efter avslutad utbildning har du en yrkeshögskoleexamen som vindkrafttekniker. Utbildningen är CSN berättigad. Läs mer om ersättning på CSN:s hemsida.

Ansökningsblankett

AnsökningsblankettPDF

Skicka din ansökan till

YH Vindkraftteknikerutbildningen

Hjalmar Strömerskolan

Box 520

833 24 Strömsund


Kompletteringar kan mejlas till info.yhvind@stromsund.se

Hjalmar Strömerskolan - Vindkraft - Strömsund

Ansökan

Ansöknignsperioden för 2020 är nu avslutad och antagningen är stängd.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 4 september 2020