Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Hjalmar Strömerskolan tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lärare på Hjalmar Strömerskolan.

Projekt för skolpersonal

Lärare och annan skolpersonal har möjlighet att då och då delta i olika projekt och utbyten som en del i sin kompetensutveckling. Här finns mer information om vad det kan innebära.

Going Global – för kvalitetsförbättring!

Projekttid: 1 september 2017 till 31 augusti 2019

Projektansvarig: Marina Wahlström
Finansiering: Erasmus+ mobilitet skola


Programmet ger skolan möjlighet att arbeta med uppsatta strategiska mål och utvecklingsplaner på ett internationellt plan. Genom att ge lärare, skolledare och annan personal, som till exempel studievägledare och kurator, möjlighet att kompetensutveckla sig och utbyta erfarenheter med kollegor i andra länder bidrar det till att stärka individers färdigheter och kvalifikationer. Syftet är att de aktiviteter som är möjliga att genomföra ska bidra till att höja kompetens och kvalitet i utbildningen. Primära målsättningar är att förebygga tidiga skolavhopp, stärka elevers kunskaper och färdigheter, samt stärka kvaliteten i undervisningen.

Jobbskuggning och kurser

I projektet kommer tio personer (lärare, skolledare, kvalitetsutvecklare) att jobbskugga kollegor på South Cheshire College i Storbritannien. Fyra lärare kommer att åka på kursen Eduglocal –Think Global-Act Local-Learn Glo-cal! och fyra lärare kommer att åka på kursen ”Diversity and intercultural learning in the classroom”.

Eramus+

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 29 juni 2018