Lyssna på sidan Lyssna
Strömerhallen.

Strömerhallen i Strömsund är elevernas hemmabana.

Pressmeddelande • Publicerad:

Sex medaljer och fem personbästa på tävlingar i Haag

Återigen har eleverna på Skyttegymnasiet i Strömsund skördat fina framgångar internationellt. Denna gång under en tävling i Haag. De sköt hem sex medaljer och fem nya personbästa. 

Mellan den 3 och 6 februari deltog tolv elever från Skyttegymnasiet i Strömsund i tävlingen Intershoot i Haag. Och än en gång radade eleverna upp flera medaljer och nya personbästa. Tidigare i år blev det ju medaljregn över Strömsundskyttarna på Nordens största internationella tävling i luftpistol och luftgevär i Sävsjö.

Nöjd tränare

Denna gång blev det totalt sex medaljer och fem nya personbästa. Tränaren Niklas Engström är nöjd.

– Vilka otroliga elever vi har. De har verkligen klivit fram och har hittat förmågan att prestera på topp när det gäller. Då är det väldigt roligt att vara tränare, säger han.

Extra roligt var det för förstaårseleverna Emanuel Söderlund och Malin Stafås som sköt hem sina första internationella medaljer, ett brons och ett silver i luftgevär.

Dubbla utmärkelser

Rebecka Andersson fick dubbla utmärkelser under lördagen. Först sköt hon hem en guldmedalj, och på hemmaplan blev hon i sin frånvaro utsedd till Årets Doroteabo. En riktig pangdag för henne med andra ord.

– Alla elever har presterat otroligt bra, även de som inte lyckades ta medalj eller skjuta nya personbästa. Det är alltid speciellt att tävla och det kräver en del träning för att kunna fokusera och prestera sitt absolut bästa. Konkurrensen är hård och det är riktigt tufft att slå sig in bland dem åtta bästa som går till final, säger Niklas Engström.

Eleverna som tävlade från Skyttegymnasiet:

Årskurs 1

William Grydén, Hugo Nyberg, Silje Öster-Forsberg, Emanuel Söderlund, Martin Sörensen, Malin Stafås, Fanny Storm.


Årskurs 2

Rebecka Andersson


Årskurs 3

Mikael Lundell


Årskurs 4

Saul Johansson, Natalié Eliasson och Daniel Wallberg.

 

Mer information

Niklas Engström, tränare, 0670-162 16

Kontakta oss

Skyttegymnasiet, Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

0670-161 85

Senast ändrad/granskad: