Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Hjalmar Strömerskolan tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Praktisk ellära

Vill du söka till vindkraftteknikerutbildning men saknar behörighet i praktisk ellära? Du kan läsa det vid kommunens vuxenutbildning eller som behörighetsgivande förutbildning (BFU).

Kommunal vuxenutbildning

Yrkeshögskoleutbildningar till vindkrafttekniker har som särskild förkunskap gymnasiekursen Praktisk ellära. Praktisk ellära går att läsa som yrkesvuxkurs.


Mera information får du av  studie- och yrkesvägledare i din hemkommun.

Behörighetsgivande förutbildning (BFU)

Ett alternativ till att läsa praktisk ellära via vuxenutbildningen i din hemkommun kan vara att läsa den behörighetsgivande förubildningen ( BFU) via oss inför yrkeshögskoleutbildningen till vindkrafttekniker. Kursen bedrivs på heltid under fem veckor vid ett tillfälle under våren.


Upplägget bygger på studier med varannan vecka laborationer och lärarledda lektioner samt varannan vecka teori med datoruppkoppling med lärare samt självstudier. Detta ger dig som studerande möjlighet att studera från annan ort varannan vecka, om du så önskar. Utbildningen berättigar till CSN.


Efter slutförd kurs garanteras du en plats på utbildningen till vindkrafttekniker, under förutsättning att du fått godkänt betyg och att du uppfyller övriga antagningskrav till YH Vindkrafttekniker.


Ansökan till BFU görs på samma blankett som Ansökan till Yrkeshögskoleutbildning - Vindkrafttekniker.

Blankett: Ansökan till Yrkeshögskoleutbildning - VindkraftteknikerPDF


Kontakta oss för mer information om BFU:

  • Jenny Frank 072-217 41 72
  • Mona Sehlin 070-980 40 74

Kursinformation komvux


Praktisk ellära, 100 p

Kurskod: ELLPRA0

Ansökan

Ansökan till behörighetsförberedande utbildning (BFU) är nu stängd.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 25 juni 2020