Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Hjalmar Strömerskolan tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Rektorn har ordet

Vi tycker det är viktigt med en attraktiv skolmiljö och hög kompetens hos lärarna. Genom sin storlek har Hjalmar den lilla skolans fördelar; här är vi ”hej och du” med varandra. Vår cafeteria har blivit en självklar mötesplats för alla på skolan – ett ställe för fika och samvaro.

Hos oss på Hjalmar strävar vi efter att hålla toppnivå på alla program. Hos oss är antalet elever som klarat gymnasieexamen högre än i jämförbara kommuner och i riket, enligt resultat från läsåret 2018/2019. Ett gott betyg för vår verksamhet! Under studietiden har du som elev tillgång till en egen bärbar dator. Skolarbetet fokuserar på kunskap och internationellt samarbete.

Ambassadörsskola

Vi är en certifierad ambassadörsskola för Europaparlamentet, något vi är mycket stolta över! Vi arbetar även i projekt för att främja våra internationella relationer. Hos oss finns möjlighet till internationella kontakter, du kan läsa körkortsteori och får bidrag till körlektioner. Vi vill att Hjalmar ska vara det självklara valet av gymnasieskola: En skola där du som elev får bra förutsättningar att utvecklas och nå goda studieresultat. Skolans elevcoach hjälper dig som behöver att strukturera och planera arbetet.

Certifierar och diplomerar

Hjalmar Strömerskolan har ett nationellt idrottsgymnasium inom sportskytte. Vi är certifierat Teknikcollege och Vård- och omsorgscollege. Vi examinerar diplomerade gymnasieekonomer och elever får möjlighet att driva UF-företag.

Väljer du Hjalmar blir du en av drygt 300 elever på skolan hösten 2021. Jag hoppas att vi ses.

 

Välkommen till Hjalmar!


Heidi Sundelin

Rektor

Heidi framför skolan

Heidi Sundelin, rektor.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: