Lyssna på sidan Lyssna

Rektorn har ordet

Vi tycker det är viktigt med en attraktiv skolmiljö och hög kompetens hos lärarna. Genom sin storlek har Hjalmar den lilla skolans fördelar; här är vi ”hej och du” med varandra. Vår cafeteria har blivit en självklar mötesplats för alla på skolan – ett ställe för fika och kompishäng.

Oavsett om du går på skolan idag, eller snart ska välja gymnasieutbildning, väntar en spännande tid!

Litet och mysigt

Eftersom Hjalmar är en relativt liten skola innebär det många fördelar – här är vi ”hej och du” med varandra vilket skapar en trevlig stämning och en attraktiv skolmiljö! Vår cafeteria är en självklar mötesplats för alla på skolan – ett ställe för fika och kompishäng.

Ge dig bra förutsättningar

Hos oss vill vi att lärarna ska ha hög kompetens och att våra program ska hålla toppnivå. En glädjande nyhet är att programmen el, industri samt bygg och anläggning snart får en del nya maskiner. För att du ska få bra förutsättningar att utvecklas och nå dina studiemål har skolan en elevcoach som kan hjälpa till att strukturera och planera arbetet. Du har tillgång till en egen bärbar dator under studietiden.

Många fina certifieringar

Vi är mycket stolta över våra certifieringar inom olika områden, vårt nära samarbete med näringslivet samt vårt nationella idrottsgymnasium! Att Hjalmar till exempel är en ambassadörsskola för Europaparlamentet kommer du att märka på flera sätt under din utbildning. Då och då deltar vi i olika projekt för att främja våra internationella relationer och skapa spännande inslag i utbildningarna.

Ditt självklara val!

Vi vill att Hjalmar ska vara det självklara valet av gymnasieskola! Ut-över en bra utbildning ger vi dig även förmånen att kunna läsa körkortsteori och få bidrag till körlektioner. Det finns även möjlighet att testa på att driva ett UF-företag.

 

Välkommen till Hjalmar!


Heidi Sundelin

Rektor

Heidi Sundelin

Heidi Sundelin, rektor.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: