Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Hjalmar Strömerskolan tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Rektorn har ordet

Väljer du vår skola blir du en av drygt 300 flickor och pojkar på något av skolans program under läsåret 2019/2020. Här finns även lärlingsutbildningar och ett nationellt idrottsgymnasium inom sportskytte. Gymnasieskolan invigdes 1970 och är den enda i kommunen.

Väljer du vår skola blir du en av drygt 300 flickor och pojkar på något av skolans program under läsåret 2019/2020. Här finns också ett nationellt idrottsgymnasium inom sportskytte. Gymnasieskolan invigdes 1970 och är den enda i kommunen.

Vi vill hålla toppnivå

På Hjalmar Strömerskolan, Hjalmar, strävar vi efter att hålla toppnivå på alla program. Alla elever har tillgång till en egen bärbar dator under studietiden. Skolarbetet fokuserar på kunskap och internationellt samarbete, vi är dessutom en certifierad ambassadörsskola för Europaparlamentet, något vi är mycket stolta över! Vi arbetar även i olika projekt för att främja våra internationella relationer. Hos oss har du möjlighet till utlandspraktik, du kan läsa körkortsteori och får bidrag till åtta körlektioner.

 

Vi vill att Hjalmar ska vara det självklara valet av gymnasieskola: En skola där du som elev får goda förutsättningar att utvecklas och nå målen. Skolans elevcoach hjälper dig som behöver att strukturera och planera arbetet. Hos oss ska alla ha möjlighet att nå goda studieresultat.

Eleverna ska vara i fokus!

Vi vill arbeta för en attraktiv skolmiljö och hög kompetens hos lärarna. Genom lyhördhet och dialog vill vi tillsammans med våra elever arbeta mot målet att skapa en av Sveriges bästa skolor. Genom sin storlek har Hjalmar den lilla skolans fördelar; här är vi ”hej och du” med varandra. Vår nya cafeteria har blivit en självklar mötesplats för alla på skolan.

 

Visste du att skolan är certifierat Teknikcollege och Vård- och omsorgscollege? Vi examinerar också diplomerade gymnasieekonomer och våra elever driver framgångsrika UF-företag.Välkommen till Hjalmar!

 

Heidi Sundelin

Rektor

Heidi framför skolan

Heidi Sundelin, rektor.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 27 september 2018