Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Hjalmar Strömerskolan tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Anteckningsblock

Att läsa på komvux

I Strömsunds kommun kan du som vuxen utveckla, bredda och fördjupa din kompetens genom att komplettera tidigare utbildning, läsa en helt ny utbildning eller höja betyg via prövning.

Tillsammans med studievägledare kan du få hjälp med att göra en individuell studieplan. Du kan välja kurser på olika nivåer och vi försöker skräddarsy din utbildning så att den passar just dig.

Vad kan du läsa på Komvux?

  • Grundläggande vuxenutbildning
  • Gymnasial vuxenutbildning
  • Uppdragsutbildningar
  • Yrkesvuxutbildningar
  • Särvux (särskild utbildning för vuxna)
  • SFI (svenska för invandrare)

Tips: Du kan få studiehjälp!

Du som studerar inom grundläggande vuxenutbildning eller gymnasial vuxenutbildning på Hjalmar Strömerskolan kan få stöd i dina studier.

Så här får du studiehjälp

Prövning

Det inte möjligt att läsa en hel kurs för att höja ett redan godkänt betyg. Istället har du rätt till prövning. Prövning innebär att du läser in en kurs på egen hand och sedan tentar av hela kursen. Resultatet avgör vilket betyg du får på kursen. En prövning kostar 300 kronor.

Studier i andra kommuner

Om den utbildning du vill läsa inte finns i Strömsunds kommun så ska du ändå kontakta vår studie- och yrkesvägledare för att få information om studiemöjligheter i annan kommun.

Kontakta studie- och yrkesvägledaren

Studie- och yrkesvägledaren kan även ge information om olika utbildningsmöjligheter, behörighetskrav, studiefinansiering och validering.

Ansök om att göra en prövning

AnsökningsblankettPDF

Sök i god tid

Antagning till utbildningarna sker kontinuerligt.

 

Det är viktigt att din ansökan kommer till oss i god tid innan du planerar att börja dina studier!

Kontakta oss

Lärcentrum

Gröna skolan, Myrgatan 10
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: