Lyssna på sidan Lyssna

Deltagarna från Spanien, Portugal, Tyskland och Österrike

Publicerad:

Avslutningsdagar på Erasmus+ projektet WIWAG

Ett 40-tal elever och deras lärare från Spanien, Portugal, Tyskland och Österrike anlände till oss här i Strömsund söndagen den 7 maj för att tävla i Erasmus+ projektet WIWAG, som är ett företagsspel.

Som start på dessa projektdagar hade vi en teambuildingtävling med massa roliga och kluriga utmaningar. Kvällen avslutades med en trevlig middag på Hjalmar Strömerskolan och ett bildspel om vår kommun samt information om Strömsund och vår skola.

Såhär går spelet till

Måndag 8 maj startade vi med att alla bestämde namn, gjorde en logga och tog andra viktiga beslut för sina företag. Många bra idéer och fina presentationer. Efter lunch startade spelomgångarna där eleverna tog viktiga beslut för sina företag bland annat produktpriset, antal anställda och antal maskiner etc för att nå så hög nettovinst som möjligt.


På kvällen fick våra gäster tillsammans med oss prova på skytte i Strömerhallen.

Vi fick mycket bra hjälp av skytteeleverna som går där och deras tränare. Guldmedalj till vår extremt duktiga ekonomilärare Monica som lyckades kamma hem förstaplatsen i skyttetävlingen.


Vår maskot Ugglan Hulda är såklart med oss och stöttar under tävlingsdagarna.


Vårt internationella projekt Wiwag fortsatte under tisdagen med att företagen skapade posters och reklamvideos. Efter lunch presenterades dessa och det var mycket fina posters och roliga reklamvideos. Grupperna fick frågor från pressgruppen och lärarna. Därefter genomfördes två ytterligare spelomgångar i ekonomispelet vilket medförde att de olika företagen fick arbeta intensivt med att ta många olika ekonomiska beslut.

Innebandy för första gången

Under kvällen hade vi aktiviteter i Engconhallen. Ungdomar och lärare från de olika deltagande länderna spelade innebandy och fotboll tillsammans med oss. De flesta av våra besökare hade aldrig spelat innebandy men tyckte att det var väldigt roligt att prova på.


Onsdagen inledes med att företagen spelade sista omgången av spelet och för pressgruppen blev det stressigt då resultat av företagens alla spelomgångar skulle redovisas på vårt instagramkonto wiwag_sweden_news. Resten av dagen arbetade företagen med att skapa en presentation i form av en SWOT-analys, metoden som står för Strength, Weakness, Opportunities och Treaths. I denna redovisade de det som hänt i företagen under de fyra spelomgångarna.

Tack!

Dessa WIWAG-projektdagar i Strömsund avslutade vi på bästa sätt med en väldigt trevlig och god middag på Café Tomten. Vi är så glada som har fått varit en del av detta projekt och tackar elever och lärare från Spanien, Portugal, Tyskland och Österrike för trevliga dagar med dem här i Strömsund.


Tindra Mårtensson EK2 Pressgruppen


Redovisning av ekonomispelet

Avslutningsmiddag på Café Tomten

Elever och personal provar på Innebandy

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: