Lyssna på sidan Lyssna

Sök till höstens utbildningar senast 4 augusti 2023.

Publicerad:

Sök till höstens vuxenutbildningar

Nu är det dags att söka till höstens vuxenutbildningar i Strömsunds kommun. Vi erbjuder bland annat utbildning till svetsare, CNC-operatör och undersköterska. Sista ansökningsdag för samtliga utbildningar är 4 augusti 2023.

Utbilda dig till svetsare!

Yrkesutbildningen till svetsare för vuxna omfattar 800 poäng under två terminer. Den passar dig som är praktiskt lagd och gillar att jobba med händerna. Efter utbildningen kan du till exempel arbeta med tillverkning, montering eller reparation av metall. Efterfrågan på duktiga svetsare är stor så möjligheten till arbete efter genomförd utbildning är god.

Under utbildningen får du:

  • Lära dig alla svetsmetoder, välja den som passar dig bäst och fördjupa dig i den.
  • Utföra teori varvat med praktiskt arbete med arbetsplatsförlagt lärande, APL.
  • Gå kursen Heta arbeten.

Studieperiod: 4 september–15 december 2023 och 15 januari–31 maj 2024.

Nyhet 2023: Utbilda dig till CNC-operatör!

Yrkesutbildningen till CNC-operatör för vuxna omfattar 800 poäng under två terminer. Utbildningen passar dig som är noggrann och kvalitetsinriktad. CNC-operatör är en viktig länk i industriell produktion och kräver också en god samarbetsförmåga. Efterfrågan på CNC-operatörer är stor och möjligheten till arbete efter genomförd utbildning är god.

Under utbildningen får du:

  • Lära dig hur man sköter datorstyrda maskiner för mekanisk bearbetning och tillverkning av olika material inom verkstadsproduktion.
  • Lära dig att ställa in och förbereda CNC-maskiner inför svarvning, borrning eller fräsning och kontrollera hela processen.

Studieperiod: 4 september–15 december 2023 och 15 januari–14 juni 2024.

Utbilda dig till undersköterska

Yrkesutbildningen till undersköterska är en sammanhållen yrkesutbildning på gymnasial nivå, 1500 poäng. Utbildningen passar dig som vill arbeta med att ge vård och omsorg till människor som behöver hjälp och stöd. Utbildningen är på distans med möjlighet till lärarkontakt på plats i skolan. Kursprov genomförs på plats i skolan.

I utbildningen ingår:

  • I utbildningen ingår bland annat arbetsplatsförlagt lärande, APL, vid sjukhuset i Östersund. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet och möjlighet att skapa nätverk i din framtida yrkesroll vilket kan öka dina chanser till ett arbete efter dina studier.

Studieperiod: 4 september 2023–20 december 2024.

Läs mer om utbildningarna och gör ansökan

Kontakta oss

Lärcentrum

Gröna skolan, Myrgatan 10
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: