Lyssna på sidan Lyssna

Eleverna går på Ekonomiprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet årskurs 2 och har arbetat med förberedelserna inför tävlingsdagarna i kurserna Företagsekonomi2 och Samhällskunskap2.

Publicerad:

Hurra! Vi vann första priset nationellt i Sustainability Hackaton 2022

Sustainability Hackaton är en lösningsinriktad innovationstävling där eleverna arbetar gruppvis med ett case och tävlar nationellt med sina idéer.

Tävlingen arrangeras av Future Minds och har turnerat i 12 städer, mött 58 klasser med 1687 elever och samlat in total 290 idéer. Vissa skolor, till exempel vårt lag från Hjalmar Strömerskolan, har deltagit digitalt.


Vår partner i tävlingen var SEB och uppdraget var att komma på en idé som gjorde att unga människor blir bättre på att hantera sin ekonomi hållbart. Efter första tävlingsdagen utsågs 22 tävlingsbidrag och dessa skickades vidare till den nationella juryn och där gick vi sedan vidare som en av 5 finalister.

Torsdagen den 8 december

var det dags för att tävla i finalen och våra elever pitchade sin idé – Smarta Ekonomiska Beslut, en app som ska hjälpa unga att tillsammans med sina vårdnadshavare träna på att hantera pengar för att på så sätt undvika att i vuxen ålder dra på sig onödiga skulder.


Deltagande elever i det vinnande laget från Hjalmar Strömerskolan är:

Tindra Mårtensson, Abdul Hamid Erksousi ,Goamar Makuach , Aisha Hakimiy och Albin Rudfell. Eleverna går på Ekonomiprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet årskurs 2 och har arbetat med förberedelserna inför tävlingsdagarna i kurserna Företagsekonomi2 och Samhällskunskap2.


Eleverna väntar nu med spänning på att få besked om vad de får för förstapris!

Stort grattis!

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: