Lyssna på sidan Lyssna
Bild på stadsmiljö från en balkong

Blandade bilder från elevernas resa till Wien.

Publicerad:

Studieresa till Wien i Österrike

Under vecka 19 åkte tre av Hjalmar Strömerskolans elever från SA-programmet till Wien på besök genom Erasmus-projektet DEDA (Digital Education Digital Aspects).

Projektet är inne i sin slutfas och eftersom inga resor har kunnat genomföras under pandemin så görs flera nu under terminens sista veckor. Deltagande länder är förutom Sverige och Österrike, även Tyskland och Spanien. Elever, lärare och skolledare från samtliga länder deltog i besöket.

Arbete med teman

Dagarna i Wien tillbringades på en yrkesskola, Berufsschule fur Verwaltungsberufe, där eleverna bland annat fick arbeta tillsammans runt olika teman som till exempel ”Fake News” och ”Hand in Hand”, det senare ett fredsprojekt med anledning av kriget i Ukraina. Det gavs också tillfälle att träffa skolans terapihund Socka, en väldigt lugn och fin hund som skolans elever verkligen uppskattade.

 

– Genom projekt via Erasmus+ ges vi möjlighet att lära oss hur undervisning bedrivs i andra europeiska länder. Dessutom har vi förmånen att få träffa många trevliga elever, lärare och skolledare från hela Europa, för att inte tala om alla de språk som tränas. Vi som deltog i resan har med all säkerhet fått minnen som vi kommer att bära med oss resten av livet, säger rektor Heidi Sundelin.

Wien är en fantastisk stad

Det hostel som projektet bokat hade en stor takterrass med en vidunderlig utsikt. Wien är en fantastisk stad med ett stort kulturellt utbud för alla smaker och lite av allt detta hanns med efter skolans slut. Till exempel tillbringades en kväll på stadens nöjespark och en eftermiddag ägnades åt en tur i tunnlarna under stadens fina katedral. Att vädret dessutom visade sig från sin bästa sida under samtliga dagar gjorde resan än mer angenäm.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: