Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Studieresa till Stockholm

Vårsolen visade sig från sin bästa sida när eleverna från klasserna EK2, EK3, SA2 och SA3 anlände till Stockholm den 11 april. På agendan stod besök på Riksdagen, Livrustkammaren, Centrum för näringslivshistoria, Etnografiska muséet, slottet och Ekonomiska muséet..

Huvudsyftet med studieresan var att besöka Riksdagen där vi fick mycket intressant och lärorik guidning. Riksdagsledamoten Saila Quicklund från Jämtland tog emot oss och berättade om sitt riksdagarbete. Här hade våra elever förberett bra frågor vilket resulterade i goda och intressanta samtal.

Besök på olika platser

Eleverna i de olika programmen delade upp sig och eleverna på Ekonomiprogrammet besökte Centrum för näringslivshistoria. Där fick de höra på en föreläsning om framgångsrika entreprenörer och ledare och dessutom ta sig en titt i världens största företagsarkiv där bland annat olika dokument, skyltar och produkter från olika företag förvaras. De gjorde även ett besök på Ekonomiska muséet, där hyperinflation var i fokus.

 

Eleverna på Samhällsvetenskapliga programmet besökte Livrustkammaren där de olika regenternas kläder, smycken och Gustav II Adolfs uppstoppade häst finns. Etnografiska muséet visade en utställning om hållbarhet.


Samtliga elever besökte Slottet där en grupp besökte Representantvåningarna och den andra gruppen Tre kronor. Alla studiebesökets guider var engagerade och berättade med stor entusiasm om sina museer.

Vi startade veckan med biobesök och avslutade med ett besök på Mall of Scandinavia innan vi åkte tillbaka med bussen till Strömsund.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: