Lyssna på sidan Lyssna
En grupp elever.

Några av besökarna samlade för gruppbild på hembygdsgården i Strömsund.

Publicerad:

Gäster från Europa besöker Hjalmar Strömerskolan

Som en del av Erasmus+-projektet DEDA (Digital Education Digital Aspects) hade Hjalmar Strömerskolan under förra veckan besök av lärare och elever från tre europeiska länder: Spanien, Österrike och Tyskland.

Det var tre dagar med ett fullmatat program där eleverna bland annat arbetade tillsammans med nätsäkerhet och lärarna fick ta del av de digitala kompverktyg som skolans lärare använder. På programmet fanns också en gemensam middag i skolans matsal, besök på Teknikhuset och skyttehallen samt en utedag på Ströms hembygdsgård.

En lyckad utedag med flera vinteraktiviteter

Under utedagen visade Strömsund och hembyggdsgården verkligen upp sin allra finaste vinterskrud. Solen sken och deltagarna genomförde diverse aktiviteter i tävlingsformat. Grenarna var skidåkning, lassokastning, sparkrace, flera omgångar av nibben (samisk variant av kubb), madrassåkning, snöskulpturtävling och herre på täppan. Till lunch bjöds det på renskav i pitabröd och sen besökte gästerna det samiska rummet på Vattudalsskolan samt tog en tur till ett närbeläget renhägn.


Värdar för besöket var eleverna i EKSA2 och de skötte uppdraget alldeles utmärkt. Gästerna var mycket glada och nöjda med sitt besök och vi ser fram emot de avslutande utbytena inom projektet som kommer att ske under våren.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: