Hjalmar Strömerskolan

|  Anpassa sidan   |  Kontakta oss  |  A - Ö  |

18 november 2017
Sverigekarta som visar vart Strömsund ligger

Om Hjalmar Strömerskolan

Hjalmar Strömerskolan är en gymnasieskola i Strömsunds kommun. Skolan har cirka 300 elever fördelade på tolv nationella gymnasieprogram. Skolan bedriver även vuxenutbildning, till exempel yrkeshögskoleutbildning för vindkraftstekniker, certifierade yrkesvuxutbildningar inom vård och omsorg samt andra yrkesvuxutbildningar.

Hjalmar Strömerskolan har lång erfarenhet av att bedriva skytteverksamhet, tidigare som riksidrottsgymnasium, nu som nationellt idrottsgymnasium i skyttesport.
 
På Hjalmar Strömerskolan arbetar vi för en attraktiv skolmiljö och för att kontinuerligt utveckla lärarnas kompetens. Här ska varje elev ges förutsättningar att utvecklas och nå sina studiemål. Skolans elevcoach finns som stöd för de elever som behöver hjälp med att strukturera och planera arbetet under studietiden.

Vi tycker vi det är viktigt att tillmötesgå elevers utbildningsönskemål och många av våra elever läser fler kurser än de som ingår i valt program. Skolan är certifierat Teknikcollege och Vård- och omsorgscollege.
 
Hjalmar Strömerskolan är en liten trivsam skola som fått utmärkelser som:

Hjalmar Strömerskolans namn


Skolan har fått sitt namn efter prästen, författaren och folkbildaren Hjalmar Strömer, som föddes 1848 i närheten av Kärrnäset i Ströms socken. Han lämnade så småningom prästyrket och ägnade sig i huvudsak åt att skriva och föreläsa. Hans produktion är stor och omfattar vitt skilda ämnen.
 
Hjalmar Strömer avled redan 1886 endast 37 år gammal. I biblioteket kan du finna böcker både om och av Hjalmar Strömer. Där finns också en porträttbyst utförd av konstnären Olle Hjort.
ECDL Det Europeiska Datakörkortet
Till Strömsunds kommuns webbplats

© Strömsunds Kommun - Hjalmar Strömerskolan - Box 520 - 833 24 Strömsund - telefon 0670-161 00 (växel)  0670-161 85 (expedition)
hjalmar.stromerskolan@stromsund.se  - Organisationsnummer: 212000-2486 - Om webbplatsen - Logga in