Hjalmar Strömerskolan

|  Anpassa sidan   |  Kontakta oss  |  A - Ö  |

18 november 2017

Gymnasieprogram

Här kan du läsa om de utbildningar som genomförs på Hjamar Strömerskolan läsåret 17/18. Längre fram kommer du som vill söka till årskurs ett, läsåret 18/19, kunna se vilka utbildningar som erbjuds på sidan ubildningsutbudlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gymnasial lärlingsutbildning

Gymnasial lärlingsutbildning är ett annat sätt att gå ett yrkesprogram. Du som går lärlingsutbildning i gymnasieskolan går minst hälften av utbildningen på en eller flera arbetsplatser.

Nationell idrottsutbildning i skyttesport

Hjalmar Strömerskolan har en nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU)och erbjuder skyttesport som specialidrott. Skyttesport är till för dig, som håller på med pistol- eller gevärsskytte. Du får möjlighet att träna på en inomhusskjutbana som ligger nära skolområdet samt på en utomhusbana några kilometer därifrån. Du har fri tillgång till inomhusskjutbanan och kan därmed träna när det passar

Ung Företagsamhet/Entreprenörskap

Hjalmar Strömerskolan bedriver varje år UF-verksamhet.
 
UF-företag innebär att du tillsammans med några kompisar startar, driver och avvecklar ett UF-företag under ett läsår. Du har hjälp av lärare och rådgivare från näringslivet samt Ung Företagsamhets personal och utbildningsmaterial.

Du får delta i mässor och tävlingar på lokal och regional nivå, och om det går bra även på nationell nivå. För vissa program är UF-konceptet obligatorisk. UF kan även väljas som ett individuellt val.

Till Strömsunds kommuns webbplats

© Strömsunds Kommun - Hjalmar Strömerskolan - Box 520 - 833 24 Strömsund - telefon 0670-161 00 (växel)  0670-161 85 (expedition)
hjalmar.stromerskolan@stromsund.se  - Organisationsnummer: 212000-2486 - Om webbplatsen - Logga in