Hjalmar Strömerskolan

|  Anpassa sidan   |  Kontakta oss  |  A - Ö  |

18 november 2017
Simon och Alexander har byggt en cafeteria på Hjalmar.

Sedan i höstas har Simon Bergström och Alexander Schwarz på bygg- och anläggningsprogrammet hållit på med bygget av skolans nya cafeteria.

Elever har byggt ny cafeteria

Onsdagen 15 februari öppnar den nybyggda cafeterian på Hjalmar Strömerskolan. Två elever på bygg- och anläggningsprogrammet har arbetat med bygget sedan i höstas.
– Det har varit jättekul och känns givetvis roligt att bygga något som blir kvar, säger Simon Bergström och Alexander Schwarz.

Cafeterian på Hjalmar Strömerskolan är en populär och viktig samlingsplats. Här finns det möjlighet att köpa fika och sitta tillsammans med kompisar. Efter förslag från eleverna utökade skolledningen öppettiderna under förra året. Och på onsdag är det invigning av en helt ny cafeteria.

Bredare sortiment och utökade öppettider

– Den nya cafeterian gör det möjligt att ha ett bredare sortiment och göra smörgåsar med mera på plats. Det skapar bättre arbetsmiljö för vår personal och ligger också i linje med livsmedelslagens krav. Det här är ett verkligt lyft för skolan, säger rektorn Heidi Sundelin.

Återbrukat köksskåp

Det är eleverna i årskurs två på bygg- och anläggningsprogrammet som tillsammans med teknik- och serviceförvaltningen har tagit fram ritningarna. I höstas började eleverna Simon Bergström och Alexander Schwarz med bygget.

– Det har varit jättekul. Vi började med att bygga om en av toaletterna till ett litet kök. Där har vi bland annat kaklat och återanvänt skåp från ett äldreboende, säger Simon Bergström.

Omsätta sina kunskaper

Båda killarna gillar att arbeta praktiskt och ser stora fördelar med att få möjlighet att göra ett sådant här arbete under sin utbildning.

– Det är såklart värdefullt att vi får omsätta våra kunskaper i praktiken. Extra roligt är det att vi bygger något som kommer att bli uppskattat och som finns kvar under lång tid, säger Alexander Schwarz.

 

Till Strömsunds kommuns webbplats

© Strömsunds Kommun - Hjalmar Strömerskolan - Box 520 - 833 24 Strömsund - telefon 0670-161 00 (växel)  0670-161 85 (expedition)
hjalmar.stromerskolan@stromsund.se  - Organisationsnummer: 212000-2486 - Om webbplatsen - Logga in