Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Hjalmar Strömerskolan tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Marin och Daniel tar emot certifikat från rektor i Palamos.

Publicerad: 3 april 2018

Resa till Spanien med Erasmus+ projektet I&R

Ett av Hjalmar Strömerskolan målsättningar är att våra elever, under det tre år de studerar på skolan, ska ges någon form av internationella kontakter med andra skolformer och elever. Vårt projekt Immigrants & Refugees är ett sätt att nå denna målsättning.

Projektet startade 1 september 2016 och avslutas 31 augusti 2018, under denna projektperiod har de 10 st elever som ingått i projektet besökt tre skolor.  Den första skolan var Einstein-gymnasiet i Reada-Wiedenbruck i Tyskland november 2016, besök nummer två var B.P Hasdeu skolan i Rumänien oktober 2017 och sista elevbesöket blev Palamos institut i Spanien mars 2018. Gemensamt för elevbesöken är att lära känna ungdomar i samma ålder med olika miljöer och kulturer inom den Europeiska unionen.

 

Projektet avslutas 30 augusti 2018 och är finansera at Erasmus+.

REFERENCE 2016-1-ES01-KA219-025022.

Koordineras av, Institut Palamós Spanien.

 

Text och bild: Jan Rönngren

Relaterad information

Projektets kordinatorer och lärare besöker en immigrantklass i Palamos.

Hela projektet har lärt sig den viktiga Svenska kulturyttringen att fika. Ordet ”break” har ersatts ordet Fika.

Hela gruppen med elever, lärare och kordinatorer från alla sju länder som deltar i projektet. Sverige, Tyskland, Spanien, Portugal, Cypern Grekland och Rumänien.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 5 april 2018