Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Hjalmar Strömerskolan tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Temalektion

Frida Östman, Emmy Eriksson och Jessica Ellingsson diskuterar eco driving under en temalektion om hållbarhet.

Publicerad: 21 mars 2018

Många aktiviteter under temavecka om hållbarhet

Vecka 12 arrangerar Strömsunds kommun en klimatvecka för att uppmärksamma Earth hour 24 mars. I samband med det har vi på skolan en temavecka om hållbarhet.
– Alla lärare har möjlighet att ta upp ämnet under sina lektioner. Många unga funderar över miljön och framtiden, jag vill presentera både möjligheter och hopp, säger läraren Kristina Nord.

En efter en droppar eleverna från fordons- och transportprogrammet in i klassrummet. Just idag, 21 mars, är det en temalektion om eco driving för att knyta an till temat om hållbarhet som löper under veckan. Bland annat har eleverna fått i uppgift att ta reda på vad eco driving innebär och hur mycket de kan spara på att köra enligt de principerna.

 

– Visst har vi tänket med oss, men vi kan absolut bli bättre. Och för miljöns skull är det viktigt, säger Jessica Ellingsson, Emmy Eriksson och Frida Östman i årskurs tre.

Engagerade elever

Läraren Kristina Nord brinner för hållbarhetsfrågor och hon är positivt överraskad över hur engagerade många elever är. Undersökningar visar att omkring 80 procent av dagens unga är oroliga inför framtidens klimatförändringar. Där har skolan en viktig uppgift menar Kristina Nord.

 

– Det är oerhört viktigt att vi jobbar för ungdomarnas, och planetens framtid. Om vi alla lärare tillsammans kan lyfta dessa frågor i undervisningen kan vi få ett helhetsgrepp. Jag vill presentera både möjligheter och hopp, visa att ungdomarna har kraften att förändra, säger hon.

Kreativa konstverk

Under veckan har eleverna även på ett kreativt sätt fått illustrera hållbarhet och Earth hour under bildlektionerna. De har målat bilder på flera teman, bland annat ”Jorden har feber” och ”Jag tar hand om min jord”. Konstverken ska visas upp i cafeterian under veckan.

 

– Några av eleverna fick även i uppgift att göra en mer surrealistisk tolkning av Earth hour och resultatet blev fantastiskt. Alla har gjort underbara konstverk, säger Tahereh Amiri.

Temalektion

Läraren Kristina Nord berättar hur en Stirling-motor fungerar.

Temalektion bild

Tahereh Amiri visar upp en av målningarna som en elev skapat under temalektionen.

Klimatvecka

Under vecka 12 är det klimatvecka i Strömsunds kommun.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 21 mars 2018