Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Hjalmar Strömerskolan tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Interiör från skolan

Introduktionsprogram (IM)

Fem olika introduktionsprogram ger dig nya möjligheter. Via programmen kan du bli behörig till ett nationellt program, förberedas för arbetsmarknaden eller gå vidare till annan utbildning.

Fem olika inriktningar

Hjalmar Strömerskolan erbjuder fem introduktionsprogram för dig som vill läsa upp behörigheten till de nationella programmen. Efter att ha gått ett introduktionsprogram är du redo för gymnasial utbildning på de nationella programmen eller för arbetsmarknaden. Efter slutförd utbildning får du ett studiebevis.

De fem introduktionsprogrammen är

  • Preparandutbildning
  • Språkintroduktion
  • Programinriktat individuellt val
  • Yrkesintroduktion
  • Individuellt alternativ

Preparandutbildning (IMPRE)

Preparandutbildning ska pågå högst ett år och vänder sig till dig som fullföljt årskurs 9 utan att ha uppnått behörighet till ett nationellt program. Du kan bli behörig till högskoleförberedande eller yrkesprogram.

Språkintroduktion (IMSPR)

Språkintroduktion ska ge dig som nyligen anlänt till Sverige en utbildning med tyngdpunkt på det svenska språket. Målet är att du så fort som möjlig ska kunna komma vidare, in i nationella program eller annan utbildning.

Programinriktat individuellt val (IMPRO)

Syftet är att du ska få en utbildning som är inriktad mot ett nationellt yrkesprogram. Målet är att du så snart som möjligt ska kunna bli antagen till det programmet.

Yrkesintroduktion (IMYRK)

Yrkesintroduktion vänder sig till dig som vill bli redo för arbetsmarknaden men som inte har de godkända betyg som krävs för behörighet till ett yrkesprogram.

Undervisning i skolan (svenska, engelska, matematik) kombineras med praktik och kunskaper om arbetsmarknaden.

Individuellt alternativ (IMIND)

Individuellt alternativ ska hjälpa dig som saknar ett eller två betyg vidare till yrkesintroduktion, annan fortsatt utbildning eller till arbetsmarknaden. Individuellt alternativ utformas för enskild elev.

Eleven Zahra om utbildningen:

– Jag läser flera olika ämnen, bland annat svenska, musik, engelska och matte. Jag trivs bra på skolan, både med lärare och undervisning. I framtiden kan jag tänka mig att bli lärare.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 27 september 2018