Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Hjalmar Strömerskolan tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Bildäck och lastbil.

Fordons- och transportprogrammet (FT)

Fordons- och transportprogram får du möjlighet att arbeta med maskiner och fordon i olika former, allt från att reparera till att transportera.

Inriktning personbil samt inriktning transport

Fordons- och transportprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmet ska du ha de kunskaper som behövs för att arbeta som till exempel mekaniker, yrkesförare, lager- eller terminalarbetare.

 

Utbildningen ska utveckla dina kunskaper om tekniken i olika fordon eller att hantera transporter. Inom området transport lär du dig att köra olika fordon, behandla transporter med hjälp av fordon och hantera gods på lager och i terminal.

På det här programmet får du

  • Utveckla din förmåga till självständig problemlösning.
  • Genom arbetsplatsförlagt lärande utveckla dina yrkeskunskaper och din yrkesidentitet. Du lär dig också förstå yrkeskulturen samt blir en del av yrkesgemenskapen på en arbetsplats.

Framtida yrken kan vara

  • Bilelektriker
  • Bilskadereparatör
  • Fordonstekniker
  • Kundmottagare
  • Lastbilschaufför
  • Truckförare

Eleven Lucaz om utbildningen (fordon):

– Jag har hängt i garaget med pappa ända sedan jag var liten. Jag gillar att skruva och meka så den här utbildningen passar mig perfekt.

Eleven Emmy om utbildningen (transport):

– Jag vill köra lastbil och det här är en rolig utbildning där man får lära sig mycket, vi får möjlighet att ta de flesta körkort för att arbeta med tung trafik. I framtiden skulle jag vilja köra maskintrailer.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 19 juni 2018