Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Hjalmar Strömerskolan tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Barn med smutsiga fingrar.

Barn- och fritidsprogrammet (BF)

En utbildning för dig som är intresserad av pedagogik och vill arbeta med människor. Du lär dig att möta, assistera och stödja barn, ungdomar och vuxna i deras utveckling. 

Inriktning pedagogiskt arbete

Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesprogram för dig som vill arbeta med barn, ungdomar och vuxna. För att arbeta med människor krävs förmåga att kunna ta kontakt med olika individer ur olika grupper. Att vara kreativ, vilja lära sig att planera och organisera olika aktiviteter är andra förmågor som behövs.

På det här programmet får du

  • Utveckla dina kunskaper i pedagogik med målet att du kan möta, assistera och stödja barn, ungdomar och vuxna i deras utveckling.
  • Kunskap om människors hälsa och levnadsvanor. Du lär dig om olika former av hälsofrämjande arbete samt att kunna ta hänsyn till alla människors olikheter.

Framtida yrken kan vara

  • Examinerad barnskötare.
  • Programmet ger en bred pedagogisk utbildning som är en bra grund för olika arbeten med människor.

Eleven Sara om utbildningen:

– Jag tycker det är intressant med människors utveckling och gillar att vara med barn. Skolan och utbildningen känns helt rätt. Jag tror det kommer att bli tre roliga år här.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 19 juni 2018